Anklages for sitatjuks

Hvorfor anbefaler Dagbladets anmelder en bok hun egentlig slaktet?

FÅR KRITIKK: Forlegger Arve Juritzen mener siteringen på omslaget av Cecilia Samartins «Mofongo» er helt problemfri. Men Dagbladets anmelder mener den får folk til å kjøpe boka på feil premisser. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Forlegger Arve Juritzen mener siteringen på omslaget av Cecilia Samartins «Mofongo» er helt problemfri. Men Dagbladets anmelder mener den får folk til å kjøpe boka på feil premisser. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skamrødmer med tanke på at jeg skal stå som en kvalitetsgarantist for dette, sier Dagbladets anmelder Cathrine Krøger om Cecilia Samartins bestselgende roman «Mofongo».

Boka har nylig kommet ut i nytt opplag, og Juritzen forlag har sitert fra hennes anmeldelse på omslaget. «Jeg slukte denne boka», står det.

Problemet er bare at Krøger slett ikke likte boka. Sitatet er hentet fra et lengre resonnement, som fortsetter slik: «Vel vitende om at det er en spekulativ søtsuppe av en roman, med en avslutning som bikker fullstendig over.»

- Ren trash - Jeg slukte den som man sluker kioskromaner. Men med den klipp og lim-metoden han bruker, får han det til å framstå som om dette er kvalitetslitteratur. Det er først og fremst dårlig gjort overfor leserne, sier Krøger.

- Men du skriver jo at du slukte den? Da kan vel andre ha glede av den?

- Leserne har krav på å få vite hvorfor jeg sluker den. Hvis ikke, kjøper de boka på feil premisser, mener hun.

Arve Juritzen er ikke enig.

- Jeg opplever denne anmeldelsen som delvis negativ, men hun konkluderer med at boka likevel er så interessant at hun slukte den i en jafs, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer