Anklages for ulovlig bildebruk

Fotograf krever at bokomslaget til Erna-biografi blir makulert.

ANKLAGER ERNA-BOK: Fotografen som har tatt bildet til den uatoriserte biografien «Erna, fra fiasko til statsminister», mener at Juritzen forlag har brukt bildet uten lov. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANKLAGER ERNA-BOK: Fotografen som har tatt bildet til den uatoriserte biografien «Erna, fra fiasko til statsminister», mener at Juritzen forlag har brukt bildet uten lov. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I slutten av forrige uke ble innholdet i den uautoriserte biografien om statsminister Erna Solberg (H), «Erna, fra fiasko til statsminister», kjent.

Nå reagerer fotografen som har tatt bildet av Solberg som pryder coveret av boka.

Krever offentlig beklagelse og erstatning Det er fotograf Christian Fredrik Wesenberg og Kolonihaven fotografbyrå som anklager Juritzen forlag for å ha brukt bildet uten løyve, og uten å ha kreditert fotografen, skriver NRK.

Nå krever de at bokcoveret og salgsplakater med bildet fjernes og makuleres, at bilder sendt til media trekkes tilbake, i tillegg til en offentlig beklagelse og erstatning.

- Arve Juritzen har en ansatt som har gjort en stor feil. Dette er hun oppriktig lei seg for, det det vet jeg. Jeg har fått en mail fra henne hvor hun beklager at de har brukt bilder av Erna Solberg uten å kreditere meg som fotograf. Problemet er at dette ikke er nok, sier Wesenberg til NRK.

De er også tilbudt en erstatning på 10.000 kroner, som de ikke vil ta i mot.

- Handler om penger Forlagssjef Arve Juritzen mener saken kun handler om penger.

- Juridisk er det ingen grunn for å kompensere Wesenberg for vår feil. Likevel har vi tilbudt han 10.000 kroner. Han krever mer penger: Det er det denne saken handler om. Penger, ikke noe annet, sier han til NRK.