- Anmeld platene sjøl

På www.dagbladet.no/musikk vil du finne hjemmesider for 150 norske og utenlandske artister. Du kan også treffe artister, diskutere musikk og anmelde plater.

Dagbladets journalister Bjørn Bore (nettredaksjonen) og Håkon Moslet (musikkredaksjonen) har hatt ansvaret for å utvikle de nye musikksidene. Nå ligger de to utkjørte over tastaturet, slitne, men fornøyde.

- Vi har laget hjemmesider på 150 norske og utenlandske artister, med biografier, lenker og anmeldelser. Det er blitt et kjempesvært musikkstoffarkiv, sier Håkon Moslet.
- Artistutvalget er høyst selektivt, her fins alt fra Madonna til Ole Evenrud og Dimmu Borgir. Alle våre anmeldelser fra og med 1995 ligger også der. Til våren kommer et mindre utvalg klassikere, med stoff helt tilbake til sekstitallet, tilføyer Bjørn.

Bli anmelder

Leserne vil kunne høre klipp av plater på musikkwebben samme dag som de blir anmeldt i avisa, og sende inn sin egen anmeldelse.

- Eller kritisere vår, sier Bjørn.

- Nå gir vi terningen til folket, kunngjør Håkon.

Alle avisas musikkanmeldere blir behørig presentert med bakgrunn og personlige favoritter.

Får kjeft

Pop- og rockanmelder Håkon regner med å få en del kjeft fra lesere som er uenige i vurderingene hans. Det bekymrer ham ikke.

- Engasjement og temperatur er bra. Kulturdebatten er en del av Dagbladets sjel, er både Håkon og Bjørn enige om.

Anmeldelsene som er lagt ut på nettet med lydkutt vil bli merket med høretelefoner i avisa.
Musikkwebben er laget etter modell av Dagbladets forfatterweb, som har vært en knallsuksess siden den ble lansert tidligere i høst.

- Hver tirsdag skal vi ha nettmøte med aktuelle artister. Da kan leserne selv få stille spørsmål til norske og utenlandske musikere. I dag kommer D'Sound, sier Bjørn.

En annen nysatsing er Garasjen, hvor band som ikke har platekontrakt eller som bruker studielånet på å gi ut plate kan få sin egen hjemmeside.

- Alt de trenger å gjøre er å sende inn en cd eller et lydklipp via mail og scanne inn bilder av seg selv, forklarer Håkon.

Hele ideen med musikkwebben er å la leserne få et aktivt forhold til musikkstoffet i Dagbladet. Nå skal folket få slippe til.
- For musikkinteresserte er dette en ny æra, konkluderer Håkon.

DRIVKREFTENE: Bjørn Bore (t.h.) og Håkon Moslet har utviklet Dagbladets nye storsatsing; musikkwebben. Fra i dag kan leserne aktivt engasjere seg i avisas musikkstoff.
<B>:PÅ NETTET:</B> Torsdag sitter souljentene i Grace ved tastaturet for å svare på spørsmål fra Dagbla'-leserne. Men allerede i dag kan du møte den norske suksesstrioen D'Sound på nettet. Neste tirsdag kommer rappgruppa Warlocks.