Anmeldelse: A big hand for Big Hand!

Vital 50-årsfeiring med ti nye låter.

50 ÅR SOM ARTIST: Ottar «Big Hand» Johansen feirer 50 år som artist med et moderne album tuftet på tradisjonell country - og med et solid knippe gjestevokalister.
50 ÅR SOM ARTIST: Ottar «Big Hand» Johansen feirer 50 år som artist med et moderne album tuftet på tradisjonell country - og med et solid knippe gjestevokalister. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er vanskelig å tenke seg norsk country uten Ottar «Big Hand» Johansen (66) - fra Country Snakes og Country Team på 70-tallet, via noe mer rocka Claudia / Big Hand / Casino på 80-tallet og tv-programmene «Landhandelen» og «Hillbilly Highway» til soloartisten Big Hand.

Nestor Han er mannen med den forsonlige stemmen.

Og - han er en nestor. I 50 år han spredd det glade countrybudskap - og bidratt sterkt til at nordmenn har fått et forhold til countrymusikk.

Det er noe med å ta musikken hjem.

Vital «Starting All Over Again» er tittelen på åpningslåta, og det er kanskje et comeback dette - på plate. For Big Hand har vært der hele tida, blant annet har han bidratt til å holde liv i det lille countrymiljøet i Oslo med faste Oslo Opry-kvelder på Buckleys - sammen med Tore Andersen og gruppa A-11.

Han har også hatt noen år innimellom hvor han ikke har vært så synlig og kanskje til og med er blitt sett på som litt traust, uten evne til å fornye seg.

Men glem det, for her er en Big Hand som er like vital som i gamle dager - og med alle de gjesteartistene han kunne ønske seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer