Anmeldelse: A big hand for Big Hand!

Vital 50-årsfeiring med ti nye låter.

50 ÅR SOM ARTIST: Ottar «Big Hand» Johansen feirer 50 år som artist med et moderne album tuftet på tradisjonell country - og med et solid knippe gjestevokalister.
50 ÅR SOM ARTIST: Ottar «Big Hand» Johansen feirer 50 år som artist med et moderne album tuftet på tradisjonell country - og med et solid knippe gjestevokalister. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er vanskelig å tenke seg norsk country uten Ottar «Big Hand» Johansen (66) - fra Country Snakes og Country Team på 70-tallet, via noe mer rocka Claudia / Big Hand / Casino på 80-tallet og tv-programmene «Landhandelen» og «Hillbilly Highway» til soloartisten Big Hand.

Nestor Han er mannen med den forsonlige stemmen.

Og - han er en nestor. I 50 år han spredd det glade countrybudskap - og bidratt sterkt til at nordmenn har fått et forhold til countrymusikk.

Det er noe med å ta musikken hjem.

Vital «Starting All Over Again» er tittelen på åpningslåta, og det er kanskje et comeback dette - på plate. For Big Hand har vært der hele tida, blant annet har han bidratt til å holde liv i det lille countrymiljøet i Oslo med faste Oslo Opry-kvelder på Buckleys - sammen med Tore Andersen og gruppa A-11.

Han har også hatt noen år innimellom hvor han ikke har vært så synlig og kanskje til og med er blitt sett på som litt traust, uten evne til å fornye seg.

Men glem det, for her er en Big Hand som er like vital som i gamle dager - og med alle de gjesteartistene han kunne ønske seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.