ANMELDELSE: a-ha-comeback

«Under the Makeup» holder seg på trygg grunn.

OPP FRA GRAVEN: I september kommer a-has første plate på seks år, «Cast in Steel». Første smakebit, «Under the Makeup», er en mektig sak. Foto: Just Loomis
OPP FRA GRAVEN: I september kommer a-has første plate på seks år, «Cast in Steel». Første smakebit, «Under the Makeup», er en mektig sak. Foto: Just Loomis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Forrige gang a-ha hadde vært lenge borte fra hverandre het comeback-forløperen «Summer Moved On». En dvelende, a-ha-melankolsk flottenfeier som sakte men sikkert brettet seg ut i all sin mektige prakt.

«Under the Makeup» er smidd over samme lest som «Summer Moved On» og andre semiklassiske «seinballader» som «Forever Not Yours». Men der førstnevnte er hakket mer sparsommelig med orkestreringen, har nykomlingen det travelt med å vokse seg stor.

Det er med andre ord mer pomp og prakt og mindre av det synth-kjølige a-ha som dominerte forrige avskjedsplate, «Foot of the Mountain».

Dramatisk Teksten kan fort leses som et oppgjør med ambivalensen gruppen har måttet kjempe med gjennom årenes løp. Det handler om oppbrudd og gjenforening. Morten Harkets alltid tilstedeværende inderlighet skysser låten fremover, mens det prangende orkesterarrangementet understreker dramatikken i teksten.

Takket være Harkets umiskjennelige signatur og Paul Waaktaar-Savoys helt særegne melodiske navnetrekk, er det vanskelig for å a-ha å tråkke veldig feil så lenge de holder seg til basisvarene. Men det gjør dem naturlig nok også litt forutsigbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer