Anmeldelse: Alain Mabanckou med satirisk blikk på innvandrere

Et underholdende, rappkjeftet og satirisk vitnesbyrd.

PRISVINNER: Alain Mabanckou fra republikken Kongo har vunnet en rekke fornemme litterære priser for sitt forfatterskap. Han regnes som den største blant fransktalende forfattere med kolonibakgrunn. Foto: Espen Røst / Dagbladet
PRISVINNER: Alain Mabanckou fra republikken Kongo har vunnet en rekke fornemme litterære priser for sitt forfatterskap. Han regnes som den største blant fransktalende forfattere med kolonibakgrunn. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor skal man plassere den franske forfatteren Alain Mabanckou?

I februar fylte han femti, og bak seg har han et forfatterskap bestående av 11 romaner, seks diktsamlinger og fire bøker med essay. Han er også professor i litteratur både i Paris og California.

Han vokste opp i den tidligere franske kolonien Kongo-Brazzaville, en liten nasjon nord for det enorme Kongo, og gikk på skole i kystbyen Pointe-Noire. Etter at landet ble fritt i 1960, overtok et marxist-leninistisk styre, noe som preget skolesystemet, der kommunistiske skrifter var dominerende på pensum.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer