Anmeldelse: Aldri mer skal vi snakke stygt om en humle

Bøker om insekter er en litterær suksesstrend.

VIKTIG INSEKT: Her er en jordgjøkhumle (bombus bohemicus) i full sving på en slåtteng.  Humla utfører oppgaver ingen andre tar seg av. Foto: Ove Bergersen / NN / Samfoto
VIKTIG INSEKT: Her er en jordgjøkhumle (bombus bohemicus) i full sving på en slåtteng. Humla utfører oppgaver ingen andre tar seg av. Foto: Ove Bergersen / NN / Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For meg begynte det med Fredrik Sjøbergs «Fluefellen» (2004), en fabelaktig skildring av forfatterens fascinasjon for blomsterfluer, som kom på norsk i 2011. Boka viste seg å være en ren åpenbaring - om hvordan man samler på fluer.

I det siste har særlig bier vært grunnlag for litterære suksesser. Sue Monk Kidds roman «Bienes hemmelige liv» (2002) var muligens starten på det hele. Det siste året har romaner som Laline Paulls «Biene» og Maja Lundes «Bienes historie» vært vellykte, litterære eksportartikler.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer