Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: «Amuletten» er en fantasy-tegneserie du raskt blir hekta på

Kazu Kibushis «Amuletten» er uhyggelig spennende.

NY SERIE: «Amuletten 1 og 2» er de første bindene i en serie på foreløpig seks bøker. FAKSIMILE fra den første boka
NY SERIE: «Amuletten 1 og 2» er de første bindene i en serie på foreløpig seks bøker. FAKSIMILE fra den første bokaVis mer

ANMELDELSE: Amerikansk-japanske Kazu Kibuishi «Amuletten»-serie åpner brutalt. En lykkelig familie er på biltur. Bilen skrenser, faren dør. Skrantende økonomi gjør at Emily (Em), lillebroren Navin og moren må flytte hjem til det forfalne huset som den mystiske oldefaren Silas engang bodde i.

De hører rare lyder i kjelleren og moren går for å se hva det er. Hun forsvinner inn i gapet på et slags havmonster. Em og broren følger etter. Det bringer dem inn i et parallelt univers — martret av terroren til den onde ansiktsløse Alvekongen.

Lite tekst

Storyen er klassisk fantasy. Em og Navin finner sin oldefar Silas. Han er døende, og forteller Em er hun er den eneste som kan bekjempe Alvekongen. Dette ved hjelp av en amulett. Den gjør Em sterk, men den vil også prøve å ta kontroll over henne. Slik det ofte er i fantasy, er det en flytende grense mellom godt og ondt. Alvekongen selv er en slags fallen engel, etter at Amuletten engang tok kontroll over ham.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.