Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Anna Fiske er genuint opptatt av å vise at folks svake sider kan bli deres styrke

Morsom barnetegneserie fra New York.

PUDDEL I NEW YORK: Hektiske New York passer perfekt til Anna Fiskes litt ville og kaotiske stil, mener anmelderen. Illustrasjon fra boka
PUDDEL I NEW YORK: Hektiske New York passer perfekt til Anna Fiskes litt ville og kaotiske stil, mener anmelderen. Illustrasjon fra boka Vis mer

Norsk barnebokinstitutt etterlyste for kort tid siden flere norske tegneserier for barn. Selv om tegneserier har et ufortjent barnslig rykte er nemlig de aller fleste norskproduserte serier rettet mot voksne.

Denne skjevheten har illustratør og tegneserieskaper Anna Fiske sett lenge og gjort sitt for å fylle.

Fra 2005 — 2009 ga hun ut barnebladet «Rabbel», og etter det har hun utgitt blant annet «Farmor og jeg», «Vaskedamen» og flere Palle Puddel- serier. I tillegg kommer en rekke bildebøker, samt den kritikerroste voksenserien «Gruppa».

Følelsesladet

Et ord som fort dukker opp når jeg tenker på Fiskes utgivelser, er medmenneskelighet. Hun er genuint opptatt av å vise at folks svake sider ofte kan bli deres styrke og at man ikke skal skamme seg over å være redd, trist eller beskjeden, for å nevne noe. I lettlest-serien «Følelsesbiblioteket», hvor hver bok er viet en følelse, setter hun ord og tegning på dette.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?