Anmeldelse: Annbjørg er crossover-dronninga

Hav og land, hand i hand på første plate på tre år.

BUNNSOLID: Annbjørg Lien tar pause fra world music og er nærmere popen på «Drifting Like A Bird». Foto: Stian Herdal
BUNNSOLID: Annbjørg Lien tar pause fra world music og er nærmere popen på «Drifting Like A Bird». Foto: Stian Herdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Crossover er viktig i Annbjørg Liens musikk, men det er ikke alltid godt å vite hvilke sjangrer hun parrer. De to siste platene mikset nordisk folkemusikk og world music, mens «Drifting Like A Bird» føles mer som en blanding av tradisjonell folkemusikk og pop. Sånn sett nærmer hun seg for eksempel Valkyrien Allstars, som orienterer seg i samme retning på sitt siste album.   Hardingfele Annbjørg Lien er en flott ambassadør for tradisjonelle instrumenter som hardingfele og nøkkelharpe, men det spørs om ikke sangen hennes snart vil  overskygge dette. Hun har gitt noen smakebiter før, og jeg har tidligere etterlyst mer av stemmen hennes.

Og sjøl om hun her også overlater vokalen til irske Cathy Jordan og norske Tori Wrånes, er det Lien sjøl som stråler aller mest - blant annet på nydelige «Sette segl».

Maritimt Lien er opptatt av det maritime, og «Drifting Like A Bird» er studioversjonen av et bestillingsverk til Nordsjøfestivalen i Farsund i 2013, inspirert av festivalens tema: «Livet til sjøs og på land rundt nordsjøbassenget».

Her er blant annet «Sailors' Waltz», en hyllest til golfstrømmen med sønnen Nicolai Lien Rasch i en liten gjesterolle på kornett og trommis Rune Arnesen som lokomotivet i kompet, nevnte «Sette segl» og en sang om Shetlands-Larsen (nesten sju minutter lange «Shetland Bus»).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer