Anmeldelse: Arne Schrøder Kvalvik har skrevet en gripende, ærlig og vesentlig historie om sin fetter i rullestolen

Beskrivelsen av Ola Schrøder Røysets opplevelser med en prostituert i København er noe av det flotteste som er skrevet om erotikk i norsk sakprosa.

STERK BOK: Hadde det eksistert en pris for sakprosadebutanter, skulle jeg gitt min stemme til Arne Schrøder Kvalvik, skriver anmelderen. Foto: KAGGE
STERK BOK: Hadde det eksistert en pris for sakprosadebutanter, skulle jeg gitt min stemme til Arne Schrøder Kvalvik, skriver anmelderen. Foto: KAGGE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innimellom kommer det bøker som virkelig får oss til å tenke gjennom hva som er normalt og unormalt. En slik bok er «Min fetter Ola og meg» av Arne Schrøder Kvalvik.

En hjerne på hjul

Allerede før man åpner boka, er forholdet mellom det normale og unormale synliggjort. På forsiden er det et bilde av forfatteren og fetteren i helfigur, slik at forskjellen mellom den funksjonsfriske og fetteren i rullestol, er åpenbar. På baksiden er det et nærportrett av de to, og da er likheten i ansiktstrekkene mest slående.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer