Anmeldelse: «Avskjedsfesten»

«Avskjedsfesten» stiller interessante spørsmål om aktiv dødshjelp, men avfeier dem med vitser og sangnumre.

Anmeldelse:  «Avskjedsfesten»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: På grunn av det jødiske folks historie og landets sikkerhetspolitiske situasjon, er aktiv dødshjelp et mer sammensatt og betent spørsmål i Israel enn de fleste andre land. I dramaet «Avskjedsfesten» bruker Sharon Maymon og Tal Granit humor som en avledningsmanøver hver gang alvoret tar overhånd.

Liv og død Filmen utspiller seg på et standsmessig aldershjem i Jerusalem, hvor vi møter ekteparet Yehezkel og Levana og deres nærmeste omgangskrets.Yehezkel og Levana er gamle, men de har fortsatt mange gode år igjen, og i aldershjemmets komfortable leiligheter går livet sin vante gang helt til deres venn Max en dag ber om hjelp til å få dø. Sykehusets regelverk pålegger nemlig legene å fortsette behandlingen så lenge det er mulig — selv når dette ikke innebærer annet enn å forlenge pasientenes lidelser.

Det er i lys av dette at ekteparet sammen med Max? kone og to andre bekjente bestemmer seg for å konstruere en maskin som lar den kronisk syke gjøre slutt på sine lidelser på en verdig måte. Men så snart Max er begravet, begynner ryktene å svirre om den forbudte maskinen, og etter hvert blir de barmhjertige samaritanene konfrontert med fundamentale spørsmål om liv og død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer