TERNINGKAST FEM: Vitsetettheten i «Bad Neighbours 2»  er usedvanlig høy til kinofilm å være, og de 92 minuttene er så å si blottet for dødpunkter, skriver Dagbladets anmelder.
TERNINGKAST FEM: Vitsetettheten i «Bad Neighbours 2» er usedvanlig høy til kinofilm å være, og de 92 minuttene er så å si blottet for dødpunkter, skriver Dagbladets anmelder.Vis mer

Anmeldelse: «Bad Neighbours 2»

En usedvanlig tettpakket og underholdende komedie om kvinnesyn i amerikansk humor.

FILM: Siden Paul Feigs «Bridesmaids» fikk fart på kjønnsrolledebatten i den amerikanske humorbransjen i 2011, har et flertall av de beste komediene som har vært produsert for kino og TV hatt kvinner i hovedrollene. Men selv etter «Girls», «Inside Amy Schumer», «Broad City», «Pitch Perfect» og flere Melissa McCarthy-kassasuksesser enn noen strengt tatt har behov for, venter bransjen fortsatt på at Feigs kommende «Ghostbusters»-reboot skal gi det endelige svaret på hvorvidt publikum egentlig er interessert i å se mainstreamkomedier med kvinner i hovedrollene.

Mannsdominert Nicholas Stollers «Bad Neighbours 2» nærmer seg denne strukturelle skjevheten fra en annen innfallsvinkel. Filmen er skrevet og regissert av menn, og har to menn øverst på rollelista, men makter likevel å framstå som progressiv ved å gå i rette med den stereotypiske framstillingen av kvinner i amerikanske komedier.

Som feminisme betraktet er det snakk om små, men viktige steg inn mot mainstreamen, som for filmens del er essensielle fordi de skaper et genuint engasjerende bindevev mellom vitsene. For der mange av dagens Hollywood-komedier tyr til halvkokte spenningsplott for å forsvare sin plass på det store lerretet, har Stoller klokelig nok valgt å stole på at en stri strøm av sketsjer, onelinere og gjesteopptredener fra morsomme folk er underholdning nok i seg selv.

Stram Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Abbi Jacobson, Ike Barinholtz, Hannibal Buress og Billy Eichner er blant skuespillerne som bidrar med minneverdige scener i en komedie som først og fremst utmerker seg med et sjeldent tettpakket manus.

«Bad Neighbours 2» er verken nyskapende eller viktig, men vitsetettheten er usedvanlig høy til kinofilm å være, og de 92 minuttene er så å si blottet for dødpunkter. Med andre ord er det bare snakk om en av de siste årenes morsomste amerikanske mainstreamkomedier.

«Bad Neighbours 2»

5 1 6
Orginaltittel:

«Neighbors 2: Sorority Rising»

Se alle anmeldelser