Anmeldelse: Barnestjerna er blitt (nesten) voksen

Sval (17) albumdebuterer fem år etter MGP Jr.-seieren.

DEBUT: Ordet sval betyr kjølig, men kan også bety behagelig. Begge deler stemmer på artisten Sval. «Mellom oss» er den tidligere MGP Jr-vinnerens debutalbum. Foto: Jørgen Gomnes
DEBUT: Ordet sval betyr kjølig, men kan også bety behagelig. Begge deler stemmer på artisten Sval. «Mellom oss» er den tidligere MGP Jr-vinnerens debutalbum. Foto: Jørgen Gomnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:  Melodi Grand Prix Junior har vist seg å være et like stort musikalsk springbrett som den voksne storebroren Grand Prix. Tvillingene Marcus & Martinus (14 år søndag) vant konkurransen i 2012 og er allerede stjerner med album ute og to konserter i Oslo Spektrum i november.

Nå følger Sval, som vant året før.

Spesielt talent Det skjer mye i et barneliv fra du er 12 til du snart fyller 18, og det er ikke mange som greier overgangen fra barnestjerne til voksen artist. Sval Rosenløw Eeg har det i seg, og er et helt spesielt talent - med et fornuftig grep om egen karriere.

Hun har skrevet låter siden hun var ei lita jente, og i 2011 vant hun Melodi Grand Prix Junior med sin egen sang «Trenger deg». Siden har hun skyndet seg sakte fram til hun nå albumdebuterer med «Mellom oss».

Barnslig Musikalsk har hun lagt seg på et litt «barnslig» uttrykk foreløpig - preget av enkel elektronika, framfor den mer avanserte utgaven til en artist som Emilie Nicolas og det mer typiske sanger/låtskriver-formatet som kjennetegner Aurora.

På åpningen «Tilbakefall» minner hun om Siri Nilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer