Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Bedre islamkritikk er etterlengtet vare

«Islamisme - ideologi og trussel» er et sympatisk prosjekt.

ISLAMISTER: Flere av de mest lesverdige tekstene i «Islamisme» tar for seg IS. Her fra en militærparade i Raqqa i Syria 30. juni 3014.
Foto: NTB SCANPIX / REUTERS
ISLAMISTER: Flere av de mest lesverdige tekstene i «Islamisme» tar for seg IS. Her fra en militærparade i Raqqa i Syria 30. juni 3014. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS Vis mer

Innledningvis i sitt bidrag til antologien «Islamisme - ideologi og trussel» skriver danske Frederik Stjernfelt at man som bokanmelder av bøker om islam snart oppdager noe påfallende, nemlig at «den ekstreme højrefløj og den kulturalistiske venstrefløj er enige om en ting: at undgå ordet "islamisme"».

På høyrefløyen, mener Stjernfelt, er forklaringen at man ser på islam som helhet som problemet, mens venstresida mener at problemet skyldes ganske få og isolerte ekstremister, som egentlig ikke har noe med islam å gjøre.

Dermed blir det mindre interessant for begge å interessere seg for forskjellige strømninger innenfor islam.

Karikaturer

For meg blir dette langt på vei en karikatur av debattene om både islam og islamisme. Joda, det finnes representanter for begge de nevnte leirene, men når Øystein Sørensen i bokas innledende kapittel skriver at det må understrekes at islamismen er «en tolkning av islam», men også at den er «én tolkning av islam», er det ikke bare treffende sagt. Det er egentlig også ganske selvsagt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?