Anmeldelse: Benny Borg måtte bli 70 før han gir ut sitt beste album

«Den største reisen» er første på 23 år.

BENNY ER SÅ FAST EN BORG: Benny Borg (70) gir ut sitt første album på 23 år. Det er også hans mest personlige. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BENNY ER SÅ FAST EN BORG: Benny Borg (70) gir ut sitt første album på 23 år. Det er også hans mest personlige. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Søndag feiret Benny Borg 50 år som artist med en forestilling på Chat Noir i Oslo og i dag følger han opp med å utgi det som må være hans beste album. Det er 23 år siden hans forrige.

I november fylte han 70 år.   

«Morgan Kane» Noen av låtene hans vil leve lenger enn materialet på dette albumet, han er tross alt mannen bak «Balladen om Morgan Kane», «En spennende dag for Josefine», «Den store dagen» og «I Love Norwegian Country» (ja, Bjøros «kjenningsmelodi» er signert Benny fra Göteborg).

Men - «Den største reisen» er også han største reise kvalitetsmessig.

Cash Jeg har ventet på at noen her i Norge skulle gjøre noe a la det Rick Rubin gjorde med Johnny Cash da han spilte inn «American Recordings» i 1994. Det ble en hel serie med plater og ga Cash et kraftig oppsving i karrieren.

Jeg har trodd at Lillebjørn Nilsen en dag skulle «gjøre en Rubin», men det ble altså Benny Borg - som interessant nok har gestaltet Johhny Cash i en lang rekke forestillinger. Det samme har han gjort med Elvis Presley og Cornelis Vreeswijck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer