Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Biografien om Gerda Grepp viser en usedvanlig selvstendig og modig kvinne

Den glemte krigsreporteren.

VED FRONTEN: Gerda Grepp fotografert i fjellene ovenfor Málaga i 1937.
VED FRONTEN: Gerda Grepp fotografert i fjellene ovenfor Málaga i 1937.Vis mer

Gerda Grepp var journalist i Arbeiderbladet og ideologisk aktør i uforsonlig kamp mot fascisme og nazisme. Hennes faglige forbilde var Egon Kisch, som skrev boka «Rasende reporter».

Gerda Grepp representerte med andre ord en annerledes presseetikk enn vår tids objektive - og umulige - ideal.

Elisabeth Vislie har hentet fram den glemte Gerda Grepps liv i en vederheftig og nøktern biografi. Boka er blitt både spennende og medrivende. Og et viktig bidrag til den norske pressehistorien.

Med livet som innsats

Som revolusjonær sosialist reiste Gerda Grepp i 1936 fra et mislykket ekteskap med to barn i Norge til fronten i Spania. Hun var Skandinavias første korrespondent i borgerkrigen, og skulle de neste åra, med livet som innsats, følge krigens gang på slagmarken — fra seiersrus i Barcelona til bombing av Madrid, til tapet av Málaga og Bilbaos fall. Gerda Grepp skrev godt og impresjonistisk, med innlevelse og medfølelse:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.