Anmeldelse: Bjørnstad og Paus hyller Froland. Ja, Froland!

Avlyst bestillingsverk ble album med 17 sanger.

SAMMEN IGJEN: Ole Paus (t.v.) og Ketil Bjørnstad har samarbeidet på plate i 42 år, og nå hyller de Froland kommune og innlandskulturen på «Frolandia».  Foto: Stian Herdal
SAMMEN IGJEN: Ole Paus (t.v.) og Ketil Bjørnstad har samarbeidet på plate i 42 år, og nå hyller de Froland kommune og innlandskulturen på «Frolandia». Foto: Stian Herdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ole Paus' trippelalbum «Avslutningen» (2013) skulle bli hans siste, lenge leve liveartisten Ole Paus!

Det varte i to år, og det er vel bare hans gamle venn Ketil Bjørnstad som kunne klare å lokke ham utpå igjen. De to har samarbeidet om en rekke prosjekter siden 1973, og det er en fryd å høre dem sammen igjen. Og - her handler det ikke om soloartisten, men om tolkeren Paus.

Bjørnstad har uttalt at han aldri skriver noe uten å ha Paus' stemme i tankene, og det er lett å tenke seg at disse sangene er skrevet for Paus.

Betillingsverk «Frolandia» var opprinnelig et bestillingsverk fra Froland kommune, men ble avlyst på grunn av svakt billettsalg og mangel på ekstern økonomisk støtte.

Bjørnstad hadde ikke lyst til å gi opp prosjektet, og bestemte seg for å gi det ut på plate.

Det 65 minutter lange albumet kalles «et landskapsmaleri i viseform», en personlig hyllest til landskapet og til småsamfunnene i innlandet i Norge - et slags svar på hyllesten av kystkulturen.

Stort - og trivielt Det er et ambisiøst prosjekt, og jeg ser for meg at det ville funke utmerket som en lokal forestilling, kanskje med tilhørende bilder og med noen mellomstikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer