Anmeldelse: Blues-Norges nye medisin

Marie Kristin Dale spiller som en mester allerede.

SNAKKIS I BLUESMILJØET: Marie Kristin Dale (vokal/gitar), Felix N Rudi (trommer) og bassist Stian Brungot gjorde seg kraftig bemerket under Dark Season Blues på Svalbard i fjor høst, og er blitt en snakkis i bluesmiljøet. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
SNAKKIS I BLUESMILJØET: Marie Kristin Dale (vokal/gitar), Felix N Rudi (trommer) og bassist Stian Brungot gjorde seg kraftig bemerket under Dark Season Blues på Svalbard i fjor høst, og er blitt en snakkis i bluesmiljøet. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Var Stevie Ray Vaughan innom Bergen og «la noen egg» rett før han døde i 1990? Marie Kristin Dale, midt i tjueåra, er i hvert fall kraftig inspirert av kraftgitaristen fra Texas. Og Jimi Hendrix.

Dale er gitarheltenes forlengede arm på Vestlandet. I bunnen ligger en bachelor i gitar fra Høyskolen i Bergen, og hun er allerede i gang med å lære bort det hun kan til purunge gitarhåp.

Følsomme gitarfingrer Hun har ledet trioen MK's Marvellous Medicine i vel to år, og er allerede blitt lagt merke til.

Hun har råskapen inne, men imponerer enda mer med usedvanlig følsomme gitarfingrer - spesielt i et par ballader på det selvtitulerte debutalbumet.

Til faren Den ene er en sterk låt til Dales far, «Dear Daddy». Han døde dagen før MK's Marvellous Medicine skulle spille en viktig konsert på Bergenfest i fjor sommer. De gjennomførte konserten, men sorgen og smerten føles hver gang hun pirker forsiktig borti gitarstrengene - ikke minst i en nydelig gitarsolo.

Powertrio MK's Marvellous Medicine er en typisk powertrio med Stian Brungot på bass og Felix N Rudi på trommer. De har allerede rukket å gjøre seg bemerket i bluesmiljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer