Anmeldelse: «Bluesrektoren» fant grooven i New Orleans

Rumensk-norske Joe Rusi Spellemann-nominert for studiodebuten.

NOMINERT: Rumensk-norske Joe Rusi ble tirsdag Spellemann-nominert på første forsøk for plata han spilte inn i New Orleans i fjor.
NOMINERT: Rumensk-norske Joe Rusi ble tirsdag Spellemann-nominert på første forsøk for plata han spilte inn i New Orleans i fjor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det sto kanskje ikke skrevet i kortene at Joe Rusi skulle bli nominert til en Spellemannpris i bluesklassen for sitt første studioalbum, og han er nok ikke aleine om å bli overrasket over nominasjonen. Rumeneren kom til Flekkefjord for 15 år siden - via Grønland - og fikk jobb som lærer på Lund kulturskole. Nå er han rektor der.

Ved siden av har han jobbet som musiker, og de siste sju åra har han hatt sin egen bluestrio.

New Orleans Våren 2015 tok Rusi med seg bysbarn og produsent Arne Skage Jr. (fra bandet til Reidar Larsen) til New Orleans for å spille inn debutalbumet. Skage har gode kontakter, og stablet på beina et backingband med musikere med gode meritter fra The Meters (bassist George Porter Jr.), James Booker, Dr. John og Professor Longhair.    

Touissant Det er nesten naturgitt at du må ta med et par låter fra det frodige New Orleans-miljøet, og valget falt på Earl Kings «Make A Better World» og nylig avdøde Allen Touissants «Play Something Sweet («Brickyard Blues»)».

Kul groove Fine covere, begge to. Resten av albumet består av Rusis egne låter, med «Seven», «One Shade Of Blue» og «It's Not Me, It's You» som høydepunkter. Låtene har en kul groove, og New Orleans-stemninga skinner tydelig igjennom - toppet med blåserne Mark Mullins, Alonzo Bowens og Bobby Campo. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer