Anmeldelse: Bråkebøtta Neil Youngs økologiske album

Går til angrep på grådige selskaper som han mener forpester maten vår.

NY «TRIO»: Lukas Nelson (t.v.), Neil Young og Micah Nelson under Farm Aid i fjor. Sammen står de bak albumet «The Monsanto Years». Foto: Paul Hennessy / Polaris / NTB Scanpix
NY «TRIO»: Lukas Nelson (t.v.), Neil Young og Micah Nelson under Farm Aid i fjor. Sammen står de bak albumet «The Monsanto Years». Foto: Paul Hennessy / Polaris / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «It's a new day for the planet (...) It's a bad day to do nothing / with so many people needin´ our help».

Slik åpner Neil Young «The Monsanto Years» - og vi er ved kjernen i det alvorlige budskapet på hans 36. (!) album - et slags «Living With War» med vårt daglige brød og miljø som utgangspunkt.

Åpningen «A New Day For Love» er en tidløs, urtypisk, rufsete og rocka låt fra en av Canadas beste menn. Men det er ikke Crazy Horse som bråker bak ham, sjøl om det kan høres sånn ut. Tvert imot er det to unge karer som ser på 69-åringen som «onkel Neil», etter å ha vokst opp med ham som en del av venneflokken til pappa. 

Willies sønner Lukas (26) og Micah Nelson (25) er ganske riktig de to yngste sønnene til Willie Nelson. Neil og Willie har i 30 år stått bak «Farm Aid», en festival som startet som et håndslag til amerikanske bønder i krise. I fjor «hang» de to unge herrene med Neil bak scenen, og han inviterte dem opp under livefavoritten «Rockin' In The Free World».

Gjett om de var klare til å hjelpe «onkel Neil»!

Foryngelse Nå er det blitt et album av samarbeidet, og det er akkurat som de har kjørt «gamlingen» gjennom en foryngelsesprosess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.