Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Bratland tar flere sjanser

Mer visepop - nå med gode, egne tekster.

NYE VISER: Ingebjørg Bratland følger opp debuten med mer i samme sjanger, visepop med en liten touch av folkemusikk. Foto: Universal
NYE VISER: Ingebjørg Bratland følger opp debuten med mer i samme sjanger, visepop med en liten touch av folkemusikk. Foto: Universal Vis mer

ALBUM: Ingebjørg Bratland (24) holder seg til kort-formatet når hun gir ut soloplater. Debuten hadde ni låter, her klokkes ti låter inn på 30 minutter.

Det er fort hørt. 

Solodebut Etter «Heimafrå»-suksessen med Odd Nordstoga i 2013, solodebuterte Bratland i fjor med albumet «Berre meg». «Månesinn» er bygget over samme lest - visepop tilsatt en liten dose folkemusikk, denne gang i all hovedsak signert Bratland sjøl. Hun viser meget gode takter i  tekster om ensomhet og lengsel - og Oslonatta.

Radiohit Det er særlig stemmen, der det forsatt er litt igjen av kvedaren Bratland, som står fram. Det er særlig til stede i åpningen «Vink» og påfølgende «Stjernene» - som du ha hørt om du har vært i nærheten av et radioapparat de siste ukene («Eg skal døyve di sorg med min song / om ikkje i dag, så ein annan gong»).

Synth De to låtene er også gode eksempler på at hun tar litt flere sjanser på oppfølgeren. En synth brukes blant annet som stemningsskaper, uten at det bikker helt over i elektronika.

Dylan-cover Tredjelåta «Fordi eg elskar deg» har også gått noen runder på NRK P1, og lørdag kveld fikk flere hundre tusen «Lindmo»-seere låten servert i beste sendetid. Mange vil kjenne igjen den som Vinje-versjonen av Bob Dylans fenomenale «To Make You Feel My Love» (til norsk ved Bjarte Hjelmeland).

Men den lille perlen på dette albumet - i all sin enkelhet - er «Ein liten song», ikke minst på grunn av den naive teksten («Det er rart det at himmelen er blå / og det er rart det, alt en tenkjer på.»)

Flere sjanser Men - jeg tror enda hun har litt å gå på og at potensialet fortsatt ikke er tatt ut hundre prosent når det gjelder arrangementer og produksjon (Espen Lind og Geir Hvidsten).

Våg litt mer neste gang, Bratland, så sitter den!

Spiller på Ole Bull Scene i Bergen 24.11, Sentrum Scene i Oslo 25.11 og Byscenen i Trondheim 26.11.

Anmeldelse: Bratland tar flere sjanser
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling