BRAKDEBUT: Britiske Clare Mackintosh fikk mye oppmerksomhet da hun debuterte med spenningsroman i 2014. Nå har den kommet på norsk. Foto: CAPPELEN DAMM
BRAKDEBUT: Britiske Clare Mackintosh fikk mye oppmerksomhet da hun debuterte med spenningsroman i 2014. Nå har den kommet på norsk. Foto: CAPPELEN DAMMVis mer

Anmeldelse: Clare Mackintosh har definitivt skrevet en av vårens beste spenningsbøker

Men intrigen vil trolig skape debatt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Da Clare Mackintosh debuterte med «I Let You Go» i 2014, vakte boka berettiget oppsikt i engelskspråklige land. Når den nå foreligger på norsk under tittelen «Jeg lar deg gå», kan spenningshungrige nordmenn absolutt se fram til noen intense timer i godstolen. Det hefter imidlertid problemer med selve intrigen i denne psykologiske thrilleren, som i alle fall ikke jeg er villig til å se helt bort fra. Andre lar seg ikke plage av dette. «I Let You Go» er allerede en storselger, og solgt til 24 land.

La boka gå på rundgang i familien og i vennekretsen. Jeg tror den vil skape debatt. Er det virkelig mulig at..? Ok. Ikke mer om det. Ikke et ord.

Det verst tenkelige

En mor og en fem år gammel gutt er på vei hjem. Hans vesle hånd i hennes. Det regner. Det er mørkt. Snart ser de utelyset på huset tvers over gata. Gutten river seg løs og løper. Og så det verst tenkelige: Bilen som skyter ut av mørket. Det ekle dunket. Barnet som svever i en bue gjennom lufta. Øyeblikkelig død. Sjåføren gir bånn pine og forlater åstedet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn