ILLUSTRERT FAKTABOK: Eivind Gulliksens tegninger utgjør fine innslag og pauserom i riksbiolog Dag O. Hessens nye oppslagsbok. Her illustrasjonen til ordene krig og konkurranse. Hessen har også tidligere skrevet faktabøker for barn, blant annet «Livet. En kort reise gjennom fire milliarder år.»
ILLUSTRERT FAKTABOK: Eivind Gulliksens tegninger utgjør fine innslag og pauserom i riksbiolog Dag O. Hessens nye oppslagsbok. Her illustrasjonen til ordene krig og konkurranse. Hessen har også tidligere skrevet faktabøker for barn, blant annet «Livet. En kort reise gjennom fire milliarder år.»Vis mer

Anmeldelse: Dag O. Hessen har kunnskapen, men blir litt tørr i tonen

Du er mer lik bananflua enn du tror.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Biologiprofessor Dag O. Hessen er en begavet og morsom formidler. Denne gangen har han tatt på seg en betydelig oppgave: Å lage et ungdommelig oppslagsverk om livet fra a til å. Det er et interessant og prisverdig prosjekt, men Hessen selv er litt tørr i tonen.

En bok om deg

Boka er alfabetisk inndelt, med alt fra en til åtte ordforklaringer under hver bokstav. Hessen tar opp emner som presumptivt interesserer ungdom; som forelskelse, hormoner. skam og selvmord. Både konkrete og abstrakte begreper forklares ryddig og klart.  

Et overordnet spørsmål i boka er hva som gjør mennesker til mennesker. I motsetning til andre dyr går vi (stort sett) på to ben, har lite hår på kroppen og dør av aldring. Men hva mer? Evne til forståelse og ironi er to av menneskets unike egenskaper som forklares.   Mer snodige og forstemende fakta innlemmes også, som at «vi deler omtrent 60% av våre gener med bananfluen.»

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn