Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: «Downton Abbey»-skaperen lokker med roman i føljetong

«Belgravia» er klassisk underholdningslitteratur i ny innpakning.

SUKSESSRIK: Julian Fellowes, skuespiller, forfatter og filmregissør, er kjent som mannen bak tv-suksessen «Downton Abbey».
Foto: NTB SCANPIX / Clinton H.Wallace/PMI/Splash
SUKSESSRIK: Julian Fellowes, skuespiller, forfatter og filmregissør, er kjent som mannen bak tv-suksessen «Downton Abbey». Foto: NTB SCANPIX / Clinton H.Wallace/PMI/Splash Vis mer

Britisk overklasseliv er en egen gren i underholdningslitteraturen, og det er noe fascinerende ved appellen til alle bøkene om fordums ekstravaganse: Som lesere blir vi både forført og forferdet av alle tåpelighetene. Vi skal drømme oss tilbake til fortida, og samtidig prise oss lykkelige for at vi er født inn i samtida.

Julian Fellowes' «Belgravia» er ikke noe unntak. En klassisk britisk underholdningsroman, som har mye til felles med hans mest kjente verk, tv-serien «Downton Abbey».

Her er forbudt kjærlighet, svik og familiehemmeligheter så det monner. Legg på en god dose urettferdighet og snobberi, så har du ei bok som spiller på hele følelsesregisteret.

Nye penger

Som i tv-serien treffer vi både de på toppen og de nedenunder, men også «de nye pengene», den klassereisende familien som har nok av midler, men strever med å få innpass blant dem med penere slektsnavn. Perspektivet skifter, men sympatien ligger åpenbart hos ekteparet Anne og James Trenchard, og da særlig hos den fornuftige fruen.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?