Anmeldelse: Edvard Hoem skriver grundig og underholdende om slåttekarens sønn

Men den kjærlige sødmen er borte.

OPPFØLGER: Edvard Hoems nye bok er oppfølgeren til «Slåttekar i himmelen». Denne gangen følger vi amerikafareren Eilert.


foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
OPPFØLGER: Edvard Hoems nye bok er oppfølgeren til «Slåttekar i himmelen». Denne gangen følger vi amerikafareren Eilert. foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den vakre romanbiografien om Edvard Hoems oldefar, «Slåttekar i himmelen» (2014), var en av mine litterære favoritter i fjor.

Oppfølgeren om slåttekarens sønn Eilert er like grundig, velformulert og underholdende, men har ikke den samme storslåtte energien og gammelmodige sødmen som forgjengeren.

«Bror din på prærien» starter der den forrige sluttet. I 1892 går slåttekaren Knut Hansen Nesjes seksten år gamle sønn Eilert om bord i S/S «Juno» i Kristiansund. Til foreldrenes store sorg vil han til Amerika, i likhet med 800000 andre nordmenn som i løpet av et drøyt hundreår reiste mot det lovede land.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer