Anmeldelse: Elephant9 - «Silver Mountain»

Improrock til togturen.

...MEN ER DET DJÆS: Godt hjulpet av svenske Reine Fiske og hans sublime gitarspill, står Elephant9 bak et av årets bedre norske album. Foto: PROMO
...MEN ER DET DJÆS: Godt hjulpet av svenske Reine Fiske og hans sublime gitarspill, står Elephant9 bak et av årets bedre norske album. Foto: PROMOVis mer

ALBUM: Det er på høy tid at Reine Fiske blir en fullverdig del av Elephant9.

Opprinnelig må nok trioen ha vegret seg fra å innlemme en gitarist i sitt spinnville improrockunivers.

«Silver Mountain»

Elephant9 with Reine Fiske

5 1 6
Plateselskap:

Rune Grammofon

Se alle anmeldelser

Ikke bare er Ståle Storløkkens orgel minst like skarpt i kantene som en fuzzgitar, men også den brummende rytmeseksjonen - bestående av Torstein Lofthus og Bigbang-bassist Nikolai Eilertsen - gjør tradisjonelle bandsammensetninger overflødige.

Men med «Atlantis» klarte Dungen-gitaristen å lede trioen bort fra øvingslokalets klaustrofobi og ut i verden, med hjelp av knirkende klimpring og skimrende gitartepper.

Anmeldelse: Elephant9 - «Silver Mountain»

Innslagene av frisk luft - pastorale partier mellom frijazzslagene - er videreført på oppfølgeren, med den kledelige tittelen «Silver Mountain».

Elephant9 har nemlig aldri vært nærmere å lage det perfekte lydsporet til togturer i kupert terreng. Her gjemmer blendende overraskelser seg bak hver bidige sving.