Anmeldelse: Elton John på Stavernfestivalen

En seier for sviskene.

GUBBEROCK: Sir Elton John & co. slo godt an hos Stavnerfestivalens publikum. Det synes vår anmelder er problematisk. Foto: Johannes Andersen.
GUBBEROCK: Sir Elton John & co. slo godt an hos Stavnerfestivalens publikum. Det synes vår anmelder er problematisk. Foto: Johannes Andersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Så er det på 'an igjen.

Kun sekunder etter Sir Elton John plasserer seg tett inntil sin livsledsager, flygelet, blinker bokstavene B I T C H i glorete blått på et lerret bak ham. Om det var noen tvil: Han er tilbake.

Det slo ikke akkurat så godt an sist jeg vurderte liveevnene til Sir Elton John m/ band, da glamrockveteranen i fjor høst spilte for ekstatiske tilhengere i Oslo Spektrum.

Under en Radioresepsjonen-sending ba Steinar Sagen meg finne nærmeste renneløkke, mens brorparten av tilbakemeldingene i kommentarfeltet til oppdragsgiveren, NRK P3, virket å antyde det samme.

Det er kanskje ikke så rart: Musikken til Elton John vekker til live De Store Følelsene.

Det kan være på grunn av den gjennomgående inspirasjonen fra afroamerikansk gospel i uttrykket hans, men kanskje særlig skyldes det hans gudsbenådede røst, som selv etter 68 år på kloden fortsatt har et mektig vingespenn. Men gjør vi ikke både oss selv og Elton John en real bjørnetjeneste om vi lar det være det eneste kvalitetskriteriet til fremførelsen av låtene hans?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer