Anmeldelse: Emile The Duke - «Stuck In Traffic»

Absurd jappefunk.

HÅPLØS JAPPE: Emile Leon Aasen fra Oslo er tilbake som dresskledd nevrotiker på hans tredje utgivelse i år. Foto: YOUTUBE (Skjermdump)
HÅPLØS JAPPE: Emile Leon Aasen fra Oslo er tilbake som dresskledd nevrotiker på hans tredje utgivelse i år. Foto: YOUTUBE (Skjermdump) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Oslo-jappen Emile «The Duke» Aasen tok på seg den kommunale uniformen på «Aasen», hans Børretzen-aktige norskdebut.

Den beinharde kontorrealismen står som en av de mest underholdende og underkjente norske utgivelsene av året.

Han slapp så den sære, men ikke like minneverdige, «Plastiq Bag» i mai, og på årets tredje (!) plate er hertugen tilbake i corporate-modusen som han i utgangspunktet burde ha slått gjennom med i 2011.

Det er kanskje en god grunn til at dette ikke tok av, for «business funk»-universet han opererer i er sært! De innerste tankene til en håpløs jappe over flåsete synthpop med Minneapolis-sprett. Særdeles godt låter det på «Talk Of The Town» og det tilnærmede tittelsporet «Stuck In Traffique».

Produksjonen på «Stuck In Traffic» befinner seg et sted mellom Dâm-Funk og Pet Shop Boys, mens den nonchalante og tidvis tonedøve syngerappingen er en blanding av «Wham Rap» og webcam-dagbok.

I lys av Vaulars overlegne «666 GIR» står nok ikke Emiles jappefunk like sterkt lenger, og han er fortsatt forbeholdt de spesielt interesserte - men humøret er like smittende som alltid. Før man selv aner det, sitter man i et grusomt slips under en altfor stor dress og rapper «I Don't Want 2 Die» inn i Motorolaen sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.