En mann spaserer rolig forbi Westgate kjøpesenter i Nairobi, 21. september 2015 - toårsdagen for massakren der Larvikgutten Mohammad Dhuhulow deltok i drapet på 67 mennesker. Nå har Lars Akerhaug skrevet bok som gransker terroristens bakgrunn og tanker. Foto: AFP/SIMON MAINA
En mann spaserer rolig forbi Westgate kjøpesenter i Nairobi, 21. september 2015 - toårsdagen for massakren der Larvikgutten Mohammad Dhuhulow deltok i drapet på 67 mennesker. Nå har Lars Akerhaug skrevet bok som gransker terroristens bakgrunn og tanker. Foto: AFP/SIMON MAINAVis mer

Anmeldelse: «En norsk terrorist» er en sterk bok om Larvik-gutten som ble terrorist i Nairobi

Mohammad Dhuhulows vei til Westgate.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BOK: Mohammad Dhuhulow er en somalisk gutt som delvis vokste opp i Larvik. Han kom fra et krigsherjet land og ser ut til å ha blitt brukt som tjener i en familie som framsto som hans egen, men som sannsynligvis ikke var det.

Han var eldre enn det sto i registrene, og gikk derfor to klasser under sin egen alder på skolen. Han fikk aldri venner før han opprettet kontakt med praktiserende muslimske miljøer.

Kjent for allverden ble han da han deltok i massakren på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, 21.9.2013, der 67 mennesker ble drept.

Hvordan var han kommet dit? Dette har Lars Akerhaug satt seg fore å finne ut. Til tross for et sparsomt materiale — det er store hull i Mohammads liv — har forfatteren klart å skape et spennende, nøkternt, utfordrende og gripende bilde av en gutts ferd mot blodbadet. Det er blitt en sterk og nødvendig bok, vel verdt å lese. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn