Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: «En punkbønn» er samtidshistorie av ypperste merke

Jenter som vil mer enn å ha det gøy.

PROTESTBEVEGELSE: Pussy Riot-medlem Nadezhda Tolokonnikova og crew poserer før en konsert på The Laundry Building i London i september.
Foto: NTB SCANPIX / Vianney Le Caer/REX Shutterstock
PROTESTBEVEGELSE: Pussy Riot-medlem Nadezhda Tolokonnikova og crew poserer før en konsert på The Laundry Building i London i september. Foto: NTB SCANPIX / Vianney Le Caer/REX Shutterstock Vis mer

Dette har vært høsten for punk. I bøker og på tv-dokumentaren «Punx» har den ene 60-åringen etter den andre sett seg tilbake og mimret. Kanskje er det derfor Susanne Christensens «En punkbønn» føles så aktuell. Den handler om jentepunk. I dag.

Punk i Putinland

Boka tar utgangspunkt i bandet og kollektivet Pussy Riot i Moskva, og i form av reiseessays og intervjuer, personlige anekdoter og bred kunnskap forteller Christensen en annerledes historie om punk.

Den handler ikke om gutta i New York, London og Oslo, men om jenter i Russland, USA og Norge som vil mer enn å ha det gøy. Tittelen viser til Pussy Riots politiske protest mot Putin i Frelseskatedralen i Moskva februar 2012. Bandets punkbønn førte til at tre av medlemmene ble siktet for hatytringer mot den ortodokse kirken. To ble dømt til lange fengselsstraffer. For å finne ut hvorfor, reiser Christensen til landet. Der tenner hun lys og ber en stille bønn for jentene. Det dokumenteres på det forbudte omslagsfotografiet fra katedralen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?