STERKT FRA CHILE: Alejandro Zambra har skrevet en inntrengende novellesamling. Blant annet med en særdeles morsom historie om å slutte å røyke, "Jeg var veldig god til å røyke".
STERKT FRA CHILE: Alejandro Zambra har skrevet en inntrengende novellesamling. Blant annet med en særdeles morsom historie om å slutte å røyke, "Jeg var veldig god til å røyke".Vis mer

Anmeldelse: Er epoken med «magisk realisme» over?

Sterke bøker fra to unge diktere i Latin-Amerika.

Hva skjer i latinamerikansk litteratur? Er epoken med «magisk realisme» over? For et par uker siden trykte Dagbladet et intervju med den framtredende, colombianske forfatteren Juan Gabriel Vasquez, som gikk inn for å skifte ut begrepet med «tragisk realisme».

To av årets første, oversatte romaner er nettopp bøker som speiler Latin-Amerika på en mer naken og uromantisk måte enn den mange forbinder med romanene til forfattere som Gabriel Garcia Marquez og Isabel Allende.

Politiske konflikter Kontinentet preges av en ny generasjon, som har levd opp med diktatur, borgerkrig og kokainbander. Dette speiles også i litteraturen, om enn på en indirekte måte.

Daniel Alarcón (38) er fra Peru, men har bodd i USA siden han var tre. Som forfatter er han likevel svært opptatt av hjemlandet, både som essayist i magasiner og romanforfatter. Romanen «Vi går i ring om natten» foregår i et land som minner sterkt om Peru. Vi møter en ung gutt, Nelson, som har mislyktes med det meste, ikke minst i kjærlighet. Men en dag blir han tatt opp i geriljateatergruppa Desember, som i alle år har vært ledet av hans store forbilde, Henry Nunes.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn