ENDELIG SUKSESS: Paula Hawkins har fått sitt store gjennombrudd som forfatter med thrilleren «Piken på toget». Her med prisen hun fikk på Glamour Women of the Year Awards 2015 2. juni. Foto: NTB SCANPIX / Ian West/PA Wire
ENDELIG SUKSESS: Paula Hawkins har fått sitt store gjennombrudd som forfatter med thrilleren «Piken på toget». Her med prisen hun fikk på Glamour Women of the Year Awards 2015 2. juni. Foto: NTB SCANPIX / Ian West/PA WireVis mer

Anmeldelse: Er «Piken på toget» den nye «Flink pike»?

Thriller om kontrollerende menn og forelskede kvinner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Paula Hawkins skrev chick-lit under pseudonym, før hun i et anfall av pengelens desperasjon kastet seg på thrillersjangeren. Ikke dumt. «Piken på toget» har blitt en formidabel internasjonal suksess, og løftes fram som den nye «Flink pike».

Parallellene er åpenbare: Her er en svært upålitelig forteller, og en overraskende tvist mot slutten, som snur opp ned på alt vi nettopp har lest.

Et sentralt tema er hangen vi har til å lukke øynene for alt som ikke passer inn i bildet vi har dannet oss av andre mennesker. Enten vi kjenner dem godt, eller nesten ikke i det hele tatt.

Klaustrofobisk

Rachel er en fraskilt alkoholiker som bor på nåde hos en stadig mer irritert venninne. Hver morgen tar hun pendlertoget til byen, for å late som om hun fortsatt har en jobb. Fra togsetet spionerer hun på et par som har flyttet inn i hennes gamle nabolag, og som minner henne om alt hun har mistet. Så forsvinner kvinnen — samme kveld som hun selv, full og ustabil, er i området for å oppsøke eksen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn