Anmeldelse: Espen Stueland med en «Bølgen» Light om klimaendringene

Slipp ham løs hos Skavlan eller Lindmo.

KLIMA-ESSAYS: Lyrikeren, essayisten og kritikeren Espen Stueland har skrevet en lærd og mangfoldig bok om å forholde seg til klimakrisen. Førstehånds erfaring fikk han under 700-årsbølgen på Voss. Foto: NTB SCANPIX / Mimsy Møller / Samfoto
KLIMA-ESSAYS: Lyrikeren, essayisten og kritikeren Espen Stueland har skrevet en lærd og mangfoldig bok om å forholde seg til klimakrisen. Førstehånds erfaring fikk han under 700-årsbølgen på Voss. Foto: NTB SCANPIX / Mimsy Møller / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens jeg leser så øyet bokstavelig talt blir stort og vått i Espen Stuelands nye essaysamling, hører jeg en kveldsnyttstemme i bakgrunnen som snakker om svære isblokker som løsner over veiene på Vestlandet.

Kombinasjonen av temperaturstigning og nedbørsmengder truer menneskene på de kanter denne mørke kvelden i januar.

På alle områder

Før nyhetsoppleseren med et «Nå til håndball» avbryter de dystre prognosene, og vi puster lettet ut. Men klimakrisen er ikke over fordi om Norge har slått Frankrike i håndball. Espen Stueland har dessverre rett i at «global oppvarming setter dagsorden på alle samfunnsområder».

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer