Anmeldelse: Få skriver så følsomt om sorg og omsorg som Eivind Hofstad Evjemo

Berørende bok om erfaringer som gjør kvelende vondt.

SKRIVER OM SORGMINNER: Eivind Hofstad Evjemo diktdebuterer etter tre romaner. I 2014 ble han kåret til én av Norges ti beste forfattere under 35 år av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKRIVER OM SORGMINNER: Eivind Hofstad Evjemo diktdebuterer etter tre romaner. I 2014 ble han kåret til én av Norges ti beste forfattere under 35 år av Morgenbladet og Norsk Litteraturfestival. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En multihandicappet søster ringer hjem fra institusjonen:

«Hun er trist i telefonen. Bare jeg kan høre det./[...]Vi har mislyktes med å forklare henne at dette ikke lenger/ er hennes hjem./ Når hun sier, jeg vil hjem, svarer jeg:/ Men du er jo hjemme./ Pusten i telefonen.»

Smerten etableres umiddelbart i Eivind Hofstad Evjemos «Kvelningsminner.» Boka er forfatterens fjerde, og hans første diktsamling. For «Vekk meg hvis jeg sovner» (2009) fikk Evjemo Tarjei Vesaas' debutantpris. Siden har han skrevet det som er blitt betegnet som en kommuneroman (2012) og en 22. juli-roman (2014).

Steg tilbake

I årets bok tar Evjemo formmessig et steg tilbake mot debuten. Førsteboka var en roman, men komponert av erindringsbilder. Så også årets bok, der episoder og minner presenteres vekselvis i kortprosa, eller i mer klassisk og knapp diktform. Tematisk forfølges samme spor som tidligere:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer