ANMELDELSE: Faith No More står opp fra de døde

18 år etter forrige plate.

HØY MORAL: Alternativrockens fremste er fremdeles befriende alternative. Foto: Promo
HØY MORAL: Alternativrockens fremste er fremdeles befriende alternative. Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mange band blir stedt til hvile med verdigheten inntakt. I de aller fleste tilfeller finner dog noen det for godt å rote rundt i gravekammeret og får levningene opp og stå igjen. Ikke alltid like formålstjenelig utover de rent økonomiske aspektene. Det finnes heldigvis unntak fra normen. Noen kommer fra gjenoppstandelsen med ny kreativ gnist.

Dødssnakk til side. Å kalle Faith No More ungdommelige på sin første plate på 18 år blir feil, men det som er viktig her er at San Francisco-gjengen har skrevet et album som fungerer på sine premisser i samtiden, og ikke bare er en bakoverskuende nostalgitrip til noe som en gang var viktig.

Oppvigler I en tidsalder der de fleste søker minst motstands vei, hvor musikk gjerne har som hovedmål å behage og underholde, er det befriende å få servert noe som røsker opp i det dovne og etablerte. Sånn sett kan man si at Faith No More for andre gang kommer på banen som en slags oppvigler. På 90-tallet som en motreaksjon til strømlinjeformede og glorete hardrocken som preget siste del av 80-tallet. Og nå som et hår i suppen til den litt tegneserieaktige og gjennomformaterte metalen som har vært i fokus de siste ti årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer