ANMELDELSE: Florence + the Machine havner i feil fil

Skomaker bli ved din lest.

ALBUM: «How Big How Blue How Beautiful» kommer med et slags forsett om å vise at Florence Welch kan mer enn å øse av seg patosladede miniepos.

Coldplay/Adele-produsent Paul Epworth er byttet ut med Mumford & Sons/Arcade Fire-ordstyrer Markus Dravs. Og selv om de begge er menn med sans for det ornamenterte og storslagne, har Dravs lykkes med å holde Florence på matta gjennom store deler av albumet.

«How Big How Blue How Beautiful»

Florence + the Machine

3 1 6
Plateselskap:

Universal

Se alle anmeldelser

Så er spørsmålet om det er det folk vil ha?

Troikaen med «Various Storms & Saints», «Long & Lost» og «Caught» er velrundet balladepop som dessverre ikke er så mye annet enn akkurat det. Pent skrudd sammen, kyndig fremført og akkurat litt for pregløst for sitt eget beste.

ANMELDELSE: Florence + the Machine havner i feil fil

Det er når hun trør inn i sitt gamle ublu, virtuose modus på låter som «Third Eye», «Queen of Peace»  og den folkinspirerte åpningen, «Ship to Wreck» at hun klarer å feste grepet igjen.

Folk har gjerne en oppfatning av henne som en dramatisk og kabaretelskende variant av Kate Bush. Det er derfor ikke rart at hun ønsker å vise at hun har flere strenger å spille på, men det er ikke alltid lurt å endre på en vinnerformel bare for være noe annet.