TURTELDUER:: Kaia Huuse og produsent, duettpartner, musiker - og kjæreste Johan Persson
Foto: Anders Grønneberg
TURTELDUER:: Kaia Huuse og produsent, duettpartner, musiker - og kjæreste Johan Persson Foto: Anders GrønnebergVis mer

ANMELDELSE: Floskeloverdose fra Kaia Huuse og nykjæresten

Sukkersøtt inntil det rødmefremkallende.

LÅT: «Post breakup»-plater har blitt en egen term. I juli i fjor ble det kjent at artistparet Kaia Huuse og Jan Eggum gikk hver sine veier. Eggum slapp for kort tid sin «post breakup»-singel, «En annen». Nå er det dags for Huuses bidrag i samme kategori.

«Hold om meg» er Huuse i fri vokal utfoldelse med sin nye kjæreste, Lars Winnerbäck-keyboardist, Jonas Persson. Med all respekt å melde, Huuse kommer til kort målt mot sin tidligere makker hva «post breakup»-låter angår.

Der hvor Eggum skildrer kjærlighetens noen ganger trøblete irrganger på sitt sedvanlige sparsommelige og bittersøte vis, tyr Kaia og duettpartner til tilnærmet floskeloverdose i sin, unnskyld uttrykket, ganske fjollete kjærlighetsvise.

«Hold om meg» er en naivistisk og rosenrød tregrepssak som pludrer av gårde om å sitte i hver sine by og kjenne på de boblende følelsene uten å være fysisk nære hverandre. «Jeg har aldri møtt deg, men kjenner deg så vel/Vi sitter tett sammen i hver vår by i kveld/Jeg tror det kalles kjærlighet, den kraften som blir av det du gir.», synges det med sukkerspinn på leppene.

Kassegitaren klimprer lekent, før et innlagt plystreparti sklir sømløst over i en enda muntrere munnspillsolo.

Teksten er så overtydelig at man priser seg lykkelig for at man slipper å se musikkvideoen i samme slengen.

Noen ting egner seg enkelt og greit bedre på date enn i offentligheten.