Anmeldelse: For mye patos på Ricochets-vokalistens norske debut

Trond Andreassen solodebuterer etter mange år i «dvale».

SOLODEBUT PÅ NORSK: Trond Andreassen bør skrive flere tekster sjøl, mener Dagbladets anmelder. Foto: Christian Bloom
SOLODEBUT PÅ NORSK: Trond Andreassen bør skrive flere tekster sjøl, mener Dagbladets anmelder. Foto: Christian Bloom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Trond Andreassen fra band som Ricochets og Navigators solodebuterer - på norsk - med «Ingen ting hele tiden».

Svanger Da nyheten om at Ricochets skulle gi seg ble presentert i Dagbladet, het det at Andreassen «det siste året hadde gått svanger med et soloalbum».

Det er 16 år siden, og nå er altså soloplata her.

Rockmiks Det er vanskelig å plassere den musikalsk, og det er ofte et bra utgangspunkt. Med base i rocken, tilsetter Andreassen og arrangør, produsent og strengemester Freddy Holm litt pop, viser, americana og prærierock.

Men mest av alt minner han om en sigøyner/rom-sanger med til dels svulstige tekster å jobbe med - med ett unntak signert Christian Bloom. 

Patos Det er rett og slett for mye patos i Andreassens ellers så sterke stemme. Uttrykket er litt gammelmodig. Det stemmer liksom ikke med den insisterende Jim Morrison-aktige rockestemmen jeg husker fra tyngre og dystrere tider med Ricohets og Navigators. Førstnevntes albumdebut «Slo-Mo Suicide» fikk glimrende kritikker i 2000, men bandet varte ikke lenge.

De beste eksemplene (eller verste, alt etter som) er «Når det stenger», «Årets lengste kveld» og «I hvert fall her, i hvert fall nå».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer