Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Første tegn på trøtthet i Tom Egelands univers

«Djevelmasken» er blant de svakeste Bjørn Beltø-romanene.

DJEVELMASKEN:  Tom Egeland er aktuell med sin sjette krim med arkeolog Bjørn Beltø i hovedrollen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
DJEVELMASKEN: Tom Egeland er aktuell med sin sjette krim med arkeolog Bjørn Beltø i hovedrollen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

ANMELDELSE: Aller først en innrømmelse: Tom Egelands Bjørn Beltø-krimmer er blitt en slags guilty pleasure i mitt liv. Det koster litt å skrive det, for de gir jo ingen som helst kredibilitet i sofistikerte kretser. Men jeg liker dem altså veldig godt, og trøster meg med at Jens Stoltenberg fordriver kveldene med å spille dataspill, noe som må bety at det går an å ha minst to tanker i hodet samtidig.

Dessuten trengs litt lettbeint underholdning i et sosialdemokratisk hverdagsliv, og til det formålet er Egeland perfekt.

Hans kriminalromaner er tuftet på en formel som åpenbart appellerer sterkt til meg, og veldig mange andre. Det er noe med hele opplegget som går rett hjem. Dessuten er de skrevet med en fantasirikdom og et fortelleroverskudd som går utenpå det meste i sjangeren, og som overskygger det faktum at de rent litterært er temmelig gjennomsnittlige. Dette var utgangspunktet da jeg satte meg ned med «Djevelmasken», som er den sjette romanen i serien om albinoarkeologen fra Blindern, som nå har avansert fra amanuensis til professor.  

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?