BRAKSUKSESS: Svenske Fredrik Backman solgte over en million eksemplarer av romanen «En mann ved navn Ove», som også ble filamtisert. Nå er han ute med ny humoristisk roman, om den nokså rigide husmoren Britt-Marie. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BRAKSUKSESS: Svenske Fredrik Backman solgte over en million eksemplarer av romanen «En mann ved navn Ove», som også ble filamtisert. Nå er han ute med ny humoristisk roman, om den nokså rigide husmoren Britt-Marie. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Anmeldelse: Fredrik Backman er tilbake med sår feelgood-historie om en 63 år gammel husmor

Ny humoristisk roman av suksess-svenske.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: «Det er vanskelig å vite hvem man er når man er alene, hvis man alltid har eksistert for en annen», tenker Britt-Marie, hovedpersonen i suksess-svensken Fredrik Backmans nye roman.

Backmans forrige bok, «En mann ved navn Ove», solgte en million eksemplarer i Sverige og ble filmatisert. Nå har Ove fått en nær slektning i den sekstitre år gamle husmoren Britt-Marie.

Britt Marie forlater ektemannen etter utroskap og søker jobb for første gang siden syttitallet. Den nye jobben sender henne til småstedet Borg. Der er det meste nedlagt, bilverksted og pizzeria er samme sjappe, og lensmannen har kurs i kurvfletting. Og poesi. Og bambusgardinlaging.

Oversett omsorg

Backmanns skriver humoristiske romaner med karikerte typer og en varm undertone. Han skildrer de som gir opp, og de som ikke gjør det. I årets bok tematiserer han hva fellesskap betyr, særlig for de marginaliserte. Det lille anslaget til samfunnskritikk omfatter en anmoding om bygge opp og ikke ned felleskapsarenaene - som ungdomsklubben og pizzeriaen. Småsamfunnene.  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn