Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Frimann gjør alt riktig på debuten

Lager musikk «For sånne folk som oss».

DEBUT: Frimann albumdebuterer med «For sånne folk som oss». Foto: Ken Ingwersen
DEBUT: Frimann albumdebuterer med «For sånne folk som oss». Foto: Ken Ingwersen Vis mer

ALBUM: Frimann består av en gjeng på seks fra Oslo, Trondheim og Bergen som har jobbet med en haug med andre musikere før de slo seg sammen i 2011. De fire åra fram til albumdebuten «For sånne folk som oss» har de brukt på å gi ut et par singler (som ikke er med på plata) og på å spille seg inn.

På norsk Og de har gjort mye riktig. For det første: Trond Helge Johnsen (ak. gitar) synger på morsmålet, gode tekster skrevet i fellesskap av tangentmann og komponist Christian Nystrøm og Ingvar Hovland. Sistnevnte, i det daglige lærer i Egersund, er en av de mest brukte tekstforfatterne i «norsk på norsk»-segmentet, med Vamp, Lars Martin Myhre og Elle Melle som store oppdragsgivere ved siden av en rekke små «drypp» her og der.

Sjangermessig ligger Frimann i nærheten av nettopp Vamp, Henning Kvitnes og et utmerket (om ikke altfor kjent) band som Groms Plass (fra Narvik).

Fin miks For det andre: Den musikalske miksen av country, viser og rock er særdeles smakfullt produsert av samme Nystrøm - hovedsakelig akustisk, men med et lite hint av elektrisk råskap.

De to gitaristene Hans Frønes og Anders Hofstad Sørås utfyller hverandre, med sistnevntes steel-gitar som en bonus for countryliebhabere. Solide Gunnar Sæter (trommer/perkusjon) og Per Harald Ottesen (bass) kompletterer det hele.

Utsøkt produsert På et album som utmerker seg med ti solide spor, er det likevel fristende å trekke fram særlig tre spor: Fengende «Barndomsfred», en utsøkt produsert låt som «har alt» et akustisk band kan by på, og mektige, og mer tilbakelente, «Når englene faller» og «Nåde».

«For sånne folk som oss»

Frimann

5 1 6
Plateselskap:

Voices of Wonder / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser
Anmeldelse: Frimann gjør alt riktig på debuten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media