Anmeldelse: Fullt «drama» når Ane Brun står på scenen

Sang, musikk, dans og en stemme av en annen verden.

STÅKONTROLL: Ane Brun står ikke mye stille på scenen. Her fra turnéstarten på Sentrum Scene i Oslo i går kveld. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
STÅKONTROLL: Ane Brun står ikke mye stille på scenen. Her fra turnéstarten på Sentrum Scene i Oslo i går kveld. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Ane Brun (39) har vokst fra mørk og litt «mystisk» singer/songwriter til en fullblods entertainer med et uttrykk som grenser til det teatralske. I positiv forstand, altså.

Lørdag kveld innledet hun norgesturneen i Oslo, til stormende og vedvarende jubel. Hun kvitterte med en konsert som like mye ble en forestilling - med en artist som har full regi på virkemidler og dramaturgi.

Særegen stemme Basisen er «pop for viderekomne».

Stockholmbosatte Ane Kvien Brunvoll fra Molde har skapt et lett gjenkjennelig sound som hun er ganske alene om, ikke minst på grunn av en særegen stemme.

Det er dette som skiller henne fra alle andre på plate, og nå har hun tatt det til scenen også - godt hjulpet av det svenske bandet Tonbruket.

Basstungt Det blir nesten urettferdig å trekke fram enkeltpersoner i det utmerkete bandet på sju bak Brun, men det må likevel være lov å peke på spesielt bassist Dan Berglund, som har jazzbakgrunn og bruker det for hva det er verdt, og pianist Martin Hederos (The Soundtrack Of Our Lives). 

To trommeslagere lar seg også høre, Brun sjøl briljerer på akustisk gitar når det passer sånn - og når hørte du sist xylofon på en popkonsert? 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer