BLIR DRAMATISK: Svenske Karolina Ramqvist er kjent som journalist, forfatter, samfunsdebattant og feminist. Nå har hun skrevet sin andre roman om Karin - jenta fra øvre middelklasse som giftet seg med en yrkeskriminell. Etter den dramatiske slutten på årets bok ligger det an til en tredje roman om Karin. Foto: NTB SCANPIX / TT / FREDRIK SANDBERG
BLIR DRAMATISK: Svenske Karolina Ramqvist er kjent som journalist, forfatter, samfunsdebattant og feminist. Nå har hun skrevet sin andre roman om Karin - jenta fra øvre middelklasse som giftet seg med en yrkeskriminell. Etter den dramatiske slutten på årets bok ligger det an til en tredje roman om Karin. Foto: NTB SCANPIX / TT / FREDRIK SANDBERGVis mer

Anmeldelse: Gangsterenke tar affære, i Karolina Ramqvists roman om et hardnet Sverige

Prisbelønt roman om desperat, pengelens kvinne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I en luksusvilla bak skuddsikre vinduer bor Karin. Hun beveger seg som i transe, går på automatikken. Ammer barnet som gangsterektemannen John ønsket seg og som hun endte opp med, røyker tørre sigaretter, får pizza levert på døren av et bud hun sex med, hvis det passer.

John er død, og nå vil namsmannen ta huset. Huset er alt Karin eier, bortsett fra noen luksusartikler og innholdet i Johns våpenskap.

I desperasjon vender Karin seg til den kriminelle storfamilien. De som skulle være der for henne. Men stemningen er faretruende når Karin dukker opp med spørsmål om ikke John etterlot dem noe, noe hun og lille Dream har krav på.

Kropp

Karolina Ramqvist ble kjent for mange da hun bidro i feministantologien «Fittstim» (1999), der hun publiserte et nedlatende, privat brev fra Ulf Lundell. I 2009 kom «Flickvennen», eller «Kjæresten» som boka het på norsk (2010), der Karin brøt ut av middelklassemiljøet og søkte inn i Stockholms underverden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn