Anmeldelse: Glitrende folke-opplysning i tegneseriedokumentar fra Midt-Østen

Viser situasjoner ingen kameraer når fram til.

NYE I LIBYA: Riad Sattoufs forteller om oppveksten i Midt-Østen i tegneserien «Fremtidens araber». Moren hans er fransk, faren syrisk, og etter at han er ferdig med studiene i Paris, flytter de til Libya, der han skal jobbe som professor.
Illustrasjon fra boka
NYE I LIBYA: Riad Sattoufs forteller om oppveksten i Midt-Østen i tegneserien «Fremtidens araber». Moren hans er fransk, faren syrisk, og etter at han er ferdig med studiene i Paris, flytter de til Libya, der han skal jobbe som professor. Illustrasjon fra boka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Riad Sattouf vant prisen for beste tegneserie med «Fremtidens araber 1» under tegneseriefestivalen i Angouleme tidligere i år, var det knapt noen som ble overrasket. Tegneserien om hans barndom på 80-tallet i Libya og Syria har vært en enorm kritiker- og salgssuksess i Frankrike, og den har nådd langt utover det klassiske tegneseriepublikummets grenser.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer