Anmeldelse: «God sommer Norge» er pludre-tv etter alle pludrekunstens regler

Oppsiktsvekkende ukritisk prinsesse-intervju.

SOMMERGJENGEN: F.v. Freddy dos Santos, Fredrik Græsvik, Guri Solberg, Katarina Flatland, Cathrine Fossum Hovdan, Asbjørn Slettemark, Davy Wathne, Peter Bubresko og Siri Nilminie Avlesen-Østlie blir alle å se i TV 2s sommersendinger i løpet av sommeren. Foto: TV 2
SOMMERGJENGEN: F.v. Freddy dos Santos, Fredrik Græsvik, Guri Solberg, Katarina Flatland, Cathrine Fossum Hovdan, Asbjørn Slettemark, Davy Wathne, Peter Bubresko og Siri Nilminie Avlesen-Østlie blir alle å se i TV 2s sommersendinger i løpet av sommeren. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV 2 er grytidlig i gang med sommersendinger fra takterassen på Karl Johan i år.

Og det er unektelig noe litt sært med denne sommersending-sjangeren: Talkshow i sommersol, som sendes på et tidspunkt da mange seere har mer lyst til være ute og nyte sola selv, enn å se den på skjermen. Sommerprogrammene skal åpenbart være noe koselig og blidt som kan dure i bakgrunnen i stua, mens du rydder eller vasker opp eller gjør det som ellers holder deg inne på en sommerkveld. Er du ikke ute og kjenner på sommeren, skal du få den på tv-skjermen, filtrert gjennom sprudlende mennesker, dandert blant blomsterpotter og i hagestoler. Mykt og ufarlig, og nokså uinteressant.

Debutant Græsvik For «God sommer Norge» er tradisjonelt pludre-tv, etter alle pludrekunstens regler: Noen koselige sportsintervjuer, masse koselige sommerbilder, koselig fnisete programledere, samt ett alvorlig intervju, og et par kjendiser som får reklamere uhemmet for eget produkt.

Årets program følger stort sett samme mal som i fjor, med programlederpar som byttes ut hver uke. Noen av programlederne er nye i stolen. Deriblant Fredrik Græsvik (49), som leder programmet i premiereuka, sammen med den langt mer sommerrutinerte Katarina Flatland (26).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer