Anmeldelse: Grace Jones på Øyafestivalen

Amazing Grace!

68 år gamle Grace Jones sørget for en fabelaktig Øya-avslutning i Tøyenparken. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
68 år gamle Grace Jones sørget for en fabelaktig Øya-avslutning i Tøyenparken. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få mennesker personifiserer kunsten i like stor grad som Grace Jones. Supermodell. Skuespiller. Sangstjerne. Ikon. En levende performance-forestilling som hele livet har utfordret populærkulturens satte standarder, og med jevne mellomrom blendet over i det kommersielle rampelyset.

Å returnere med nytt album som 60-åring etter en innspillingspause på hele 19 år (minus et knippe singler fra diverse soundtracks og ikke-utgitte prosjekter) faller som regel inn i desperasjonsbåsen. Men ikke Jones. 2008-utgivelsen «Hurricane» fikk gode anmeldelser over hele linja, og viste at det ikke var noen utgangsdato for hennes rå kraft.

Da hun i kveld steppet inn som headliner-erstatter for søstrene i Haim, var det likevel først og fremst hennes sagnomsuste tidlige år som stod på programmet. En kavalkade bestående av udødelige spor fra 70- og 80-tallet, visuelt bundet sammen av den fortsatt like oppsiktsvekkende, lettkledde og majestetiske Grace Jones.

Om noe, mer rojal enn noensinne!

Introdusert for Øya-publikummet gjennom den legendariske bassgangen til «Night Clubbing» , og iført en hodeskallemaske som hadde skremt vettet av meg som 10-åring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer