Anmeldelse: Grace Jones på Øyafestivalen

Amazing Grace!

68 år gamle Grace Jones sørget for en fabelaktig Øya-avslutning i Tøyenparken. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
68 år gamle Grace Jones sørget for en fabelaktig Øya-avslutning i Tøyenparken. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få mennesker personifiserer kunsten i like stor grad som Grace Jones. Supermodell. Skuespiller. Sangstjerne. Ikon. En levende performance-forestilling som hele livet har utfordret populærkulturens satte standarder, og med jevne mellomrom blendet over i det kommersielle rampelyset.

Å returnere med nytt album som 60-åring etter en innspillingspause på hele 19 år (minus et knippe singler fra diverse soundtracks og ikke-utgitte prosjekter) faller som regel inn i desperasjonsbåsen. Men ikke Jones. 2008-utgivelsen «Hurricane» fikk gode anmeldelser over hele linja, og viste at det ikke var noen utgangsdato for hennes rå kraft.

Da hun i kveld steppet inn som headliner-erstatter for søstrene i Haim, var det likevel først og fremst hennes sagnomsuste tidlige år som stod på programmet. En kavalkade bestående av udødelige spor fra 70- og 80-tallet, visuelt bundet sammen av den fortsatt like oppsiktsvekkende, lettkledde og majestetiske Grace Jones.

Om noe, mer rojal enn noensinne!

Introdusert for Øya-publikummet gjennom den legendariske bassgangen til «Night Clubbing» , og iført en hodeskallemaske som hadde skremt vettet av meg som 10-åring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.