Anmeldelse: «Gresshoppejungel» er befriende politisk ukorrekt

Svimlende dystopisk ungdomsroman om livsfarlige gresshopper og en femtenåring som er forelsket i både kompisen og kjæresten.

KRITIKERROST: Andrew Smiths ungdomsbok «Gresshoppejungel» ble kåret til en av fjorårets beste bøker av Publishers Weekly. Foto: ASCHEHOUG
KRITIKERROST: Andrew Smiths ungdomsbok «Gresshoppejungel» ble kåret til en av fjorårets beste bøker av Publishers Weekly. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Young adultboka «Gresshoppejungel» har blitt sammenliknet med «Slaktehus 5». Det må i tilfelle være en Kurt Vonnegut på speed.

Den er befriende politisk ukorrekt, amerikaneren Andrew Smiths dystopiske roman, fra den gudsforlatte fiktive småbyen Ealing i Iowa.

Den er lagt i hånden på Austin Szerba. Han er femten år, kjæreste med Shann og bestekompis til homofile Robby. Begge elsker ham, og han elsker dem begge. Det forvirrer ham. Austin røyker hele tiden og blir kåt av alt og alle. Nå har han satt seg fore å skrive den sanne historien om hva som skjedde i gresshoppejungelen ved det nedlagt kjøpesenteret i Ealing. Det er en skjebnesvanger og blodig affære.   

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer