Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Guro Hoftun Gjestad viser at storbarnslivet angår oss alle

De glemte barna.

STORBARNSFASEN: Vi må snakke om livet med de store barna også, mener Guro Hoftun Gjestad. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
STORBARNSFASEN: Vi må snakke om livet med de store barna også, mener Guro Hoftun Gjestad. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Guro Hoftun Gjestad skriver først og fremst til andre «storbarnsforeldre» i den nå brageprisnominerte boka «Storbarnsliv». Det bør ikke stoppe oss andre fra å lese den. Dette er boka vi ikke fikk på barselhotellet eller på helsestasjonen, historiene som ikke blir fortalt når mødre har jentekveld, tipsene vi relativt sjelden får i aviser som denne. Mens vi nesten drukner i råd om småbarnsfasen, dempes foreldresamtalen når ungene vokser ut av målgruppa til Barnas Hus.

Forfatterens kampsak er at vi må snakke om storbarnsfasen også, og boka hennes er viktig og relevant — ikke bare for de med barn i huset. Ungdomsfamilienes utfordringer er hele samfunnets utfordringer.

Angstfylt lesning

Gjestad er VG-journalist, og utgangspunktet er en mye omtalt kommentarartikkel hun skrev i fjor. Nå åpner hun opp om eget liv med store barn, særlig om eldstedatteren, som i en lang periode stengte seg inne på rommet og brukte all fritid på nettsamfunnet Tumblr.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.