Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse: Hanna Dahl er en debutant som skiller seg ut

Kunnskapsrike noveller.

BRAGENOMINERT: Hanna Dahl ble nylig nominert til Brageprisen for sin første novellesamling. Foto: GYLDENDAL
BRAGENOMINERT: Hanna Dahl ble nylig nominert til Brageprisen for sin første novellesamling. Foto: GYLDENDALVis mer

En familie i Kosovo, en mann som skyter sauer, en kvinnelig stipendiat på forskningsreise i Russland. Spennet er mildt sagt stort i de seks novellene som utgjør Hanna Dahls debutbok, den nå Bragepris-nominerte «Rønneimperiet».

Det disse menneskene derimot har til felles, er en sterk følelse av lengsel, og en iboende skepsis mot sannhetene som konstant oppleses og vedtas rundt oss.

Lengselsofre

Den hjemvendte soldaten i siste novelle, «Alternativ krigføring», beskriver sin sinnstilstand slik:

«Når sant skal sies er jeg usikker på om det er lengsel eller hunger det er snakk om, jeg vet ikke hva forskjellen er, jeg håper det er to ulike størrelser, jeg tror i hvert fall det. Det har ikke noen videre betydning heller, annet enn at den som overmannes av hunger oftest dør, mens lengselsofferet må holde det gående i en mannsalder til.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.